common borders

Félelem nélkül, egységben!

| 2015-11-26

A brüsszeli terrorista fenyegetés ellenére megrendezésre került az 5. Föderalista Kongresszus

A Brüsszelben elrendelt legmagasabb fokú terrorkészültség ellenére és köszönhetően a helyszín megerősített biztonsági intézkedéseknek, november 21-22-én 15 ország résztvevői gyűltek össze Brüsszelben, hogy kiálljanak az egységes Európa mellett és egyértelmű üzenetben jelezzék: egységesek vagyunk és nem félünk!

brux151121_efp_010

Az Európai Föderalista Párt elnöke, Pietro De Matteis szerint Európának folyamatos fejlődésre van szüksége ahhoz, hogy a jövő generációi is ugyanazokat a lehetőségeke élvezzék, amik nekünk is megadattak az elmúlt években. A mostani válságok (az eurózóna hitelválsága, a menekültválság, a terrorizmus) az európai megoldások irányába mutatnak, amikre azért is szükség van, hogy az eddigi eredmények, mint például az euró, az útlevél nélküli mobilitás és az európai életforma, megmaradjanak.

Bevezető előadásában Prof. Philippe Van Parijs a szociálisan igazságos Európáról beszélt. Ezt egy panelbeszélgetés követte, amelynek fő témája a föderalista mozgalmak egységesítése volt. A beszélgetésben több Európa-párti mozgalom vezetője is részt vett: Roger Casale (New Europeans), Tommy Tomescu (Europeans Party), Pilippe Mazuel (Party of the Citizens of Europe), Jourdain Vaillant (Nouvelle Donne), Dafni Gogou (European Demos), Michele Ciavarini Azzi (UEF Belgium), Paolo Vaca (UEF Europe). Isabel Durant, az Európai Parlament korábbi alelnöke az egységes európai megközelítést támogató videó-üzenetben köszöntötte a résztvevőket.

A közgyűlés második részében a tagok megvitatták meg a párt szervezeti kérdéseit és prioritásait. Egyet értettünk abba, hogy mindenképp szükség van a párt aktivitásának és láthatóságának növelésére, mivel egy egységes és erős Európára soha sem volt akkora szükség a történelem során mint ma. Számos új kezdeményezést indítunk útjára az következő hónapokban, immáron a 2019-es európai parlamenti választásokra készülve.

Címke: , ,

Kategória: Hírek, Sajtóközlemények

Nem lehet hozzászólni.