common borders

Ózd hírnevének konszolidálása érdekében

| 2015-02-08

Kiadja az Európai Föderalista Párt ózdi szervezete

Az Európai Föderalista Párt ózdi szervezetének legfőbb célja, hogy visszanyerje Ózd korábbi, méltó hírnevét, és országos szinten helyreállítsa a városról kialakult, jelenleg negatív képet. Ebben partnernek tekintünk mindenkit és támogatjuk az erre törekvő civil és politikai szervezeteket.

Ebben a folyamatban kötelességünk fellépni az olyan esetekkel szemben, amelyek Ózd hírnevét tovább veszélyeztetik.

Döbbenten vettünk arról tudomást, hogy az ózdi kabinetfőnök, Betti Vincze internetes közösségi oldalán rasszista, fajgyűlölő, és a cigányság elleni fegyveres támadás buzdítására alkalmas megjegyzéseket tett 2012-ben:

fb150208

 

Ezúton szeretnénk emlékeztetni az ózdi kabinetfőnököt a Btk. 332. §.-ára, miszerint aki nagy nyilvánosság előtt „b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen” gyűlöletre uszít, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.Emlékeztetjük Janiczák Dávid ózdi polgármestert, hogy a város képviseletében eljárva különösen fontos szerepe van Ózd megítélésének helyreállításában. Ezért arra szólítjuk fel a polgármestert, hogy vonja vissza a kabinetfőnök megbizatását és a jelenleginél alaposabban és körültekintőbben járjon el stábtagjai kiválasztásában.

Perge Gábor
az Európai Föderalista Párt ózdi elnöke

Címke:

Kategória: Sajtóközlemények

Nem lehet hozzászólni.