common borders

Vissza az EU-zászlót a Parlamentre!

| 2014-11-19

Az Európai Föderalista Párt sajtóközleménye

Az Európai Föderalista Párt a leghatározottabban elítéli Kövér László házelnök legújabb kirohanását az Európai Unió ellen! Felháborítónak tartjuk, hogy egy közjogi méltóság kivitesse az Európai Unió zászlóját az Országgyűlés ülésterméből. A Házelnök Úr annak idején nem akadályozta meg, hogy a Jobbik képviselői kidobják az ablakon az uniós zászlót. A Házelnök Úr annak idején nem emelte fel a szavát az ellen, hogy jobbikos képviselő EU-zászlót égetett Budapesten. A Házelnök Úrnak és a mögötte álló Fidesz-KDNP-nek köszönhetően a Parlament épületén hosszú ideje nincs EU-zászló. Ezt haladéktalanul orvosolni kell: tegyék vissza az EU-zászlót a Parlament épületére.

Van EU-zászló más országok parlamentjeiben és azok előtt is. Erről gyorsan bizonyságot lehet szerezni , ha – egy netadó-mentes internetkapcsolaton keresztül – megnézik az EU-zászlót a német parlament épülete előtt. Sőt, a svéd parlament üléstermében is méretes EU-zászló van. A Házelnök Urat ezúton emlékeztetjük, hogy az EU-zászló a magyar uniós csatlakozást jóváhagyó népszavazás eredményét, a démosz döntését, így a demokráciát is jelképezi. A Házelnök Úr az EU-zászló kivitetésével a demokrácia intézményét is szimbolikusan kivitette a törvényhozás színhelyéről és szimbolikusan kivezette Magyarországot az Európai Unióból.

Vissza az EU-zászlót és a demokráciát a Parlamentbe! Több tiszteletet Magyarországnak és az EU-tagságot választó magyarok millióinak!

2014. november 18.
Az Európai Föderalista Párt elnöksége

Címke: ,

Kategória: Hírek, Sajtóközlemények

Nem lehet hozzászólni.